Att bo på hotell kan ibland handla om en ren övernattning som en praktisk lösning för att få jobbet att fungera. Kanske reser man på kurser eller konferenser och då är hotell ett enkelt alternativ. Ibland reser vi iväg och bor på hotell för att få ett avbrott i vardagen. Då får det gärna vara en annorlunda hotellupplevelse som ger ledigheten lite extra krydda.

Vad finns det att välja på?

Söker man på nätet efter udda hotellupplevelser hittar man en hel rad varianter. Det finns så många olika utformningar så det går säkert att hitta något som passar för alla.

Letar man efter en naturnära upplevelse finns det hotell som ligger ute i vildmarken. Rummen har stora panoramafönster så man upplever det som om naturen kommer nära. Nere i Europa finns ett hotell där rummen är som stora glasbubblor. Inte en vägg inom synhåll som skymmer naturupplevelsen. Det finns andra kreativa lösningar där hotellrummen är inbyggda i jättestora flugsvampar eller stubbar. Det här brukar barnen tycka är spännande. De känner sig som små troll och tomtar i en fantasivärld. Andra hotell har satsat på hotellrum som är byggda uppe trädkronorna. Inget för den höjdrädde, men säkert en spännande lösning för den som vill komma nära naturen. Att bo i ett hotell som är byggt av isblock ger en härligt annorlunda vinterupplevelse. Ja, variationerna är som sagt många.

Gillar man avskildhet så finns det ett hotell med endast ett hotellrum som ligger precis ovanför ett café. Det ger en känsla av exklusivitet. Det finns även en lyxsvit längst nere i en gruva för den som vill uppleva något annorlunda och absolut inte störas av ljud från några grannar. Det ingår en hissvakt som är på plats hela natten om man skulle behöva komma upp till jordytan.

När det gäller hotell i olika fordon så finns det möjlighet att sova på uppställda tåg, flyg och fartyg. Det ger en känsla av att vara på resande fot och därmed lite extra krydda åt övernattningen. Där brukar det finnas café, restaurang och barer, allt för att man ska känna sig som en resenär under hela hotellvistelsen. 
Tänk så häftig det skulle vara att bygga en luftballong så att den rymmer några sovplatser. Ett svävande hotell som erbjuder tystnad och hisnande vyer borde inte ha svårt att locka till sig hotellgäster som önskar en annorlunda upplevelse. Kanske kan det ingå landning på något lämpligt ställe för att besöka en restaurang och sedan fortsätta färden natten igenom. I väntan på att något företag skapar en ballong för övernattning kan man alltid boka en luftballongfärd över Stockholm på Flygaluftballong.se och kolla in alla olika hotellalternativ som man kan se från ovan. Kanske hittar man på så sätt ett hotell som kan ge det där lilla extra om man är ute efter en annorlunda hotellupplevelse.