Läget

Clarion Hotel Stockholm är beläget mitt på Södermalm i Stockholms innerstad. Södermalm är en levande, bohemisk stadsdel med ett stort restaurang- och nöjesutbud. På Södermalm finns också några av Stockholms charmigaste butiker och mysigaste caféer. Hotellet ligger 50 meter från Skanstulls tunnelbanestation och har gångavstånd till många av stadens sevärdheter.

Service och tjänster

Hotellet har mängder av tjänster, och mycket ingår i rumspriset. Dit hör frukostbuffén med ett stort ekologiskt utbud. Dit hör också tillgång till ett stort och välutrustat gym med moderna maskiner och vacker utsikt. För den som vill koppla av finns flera fria tv-kanaler på rummet, och möjlighet att ringa på room-service dygnet runt. En stabil Wifi-uppkoppling har blivit allt viktigare för hotellbesökare, särskilt då man behöver arbeta på rummet. På Clarion ingår detta i rumspriset. Hotellet erbjuder även tvättservice. Om kläderna lämnas in före klockan 09, får du dem tvättade samma dag. Intill hotellet ligger ett parkeringshus som drivs av Qpark. Kostnaden per dygn är 350 kronor, och för 240 kronor extra erbjuds parkeringsservice.

Rum

Alla rum är utrustade med tv och arbetsyta. Det mest kompakta rummet är 14 kvm, och standardrummen är på 22 kvm. Många har stora fönster från golv till tak som bidrar till ett stort ljusinsläpp. Sängarna är beroende på prisklassen som lägst 140 cm breda, och upp till 180 cm breda. Valet finns att ha två separerata sängar eller en dubbelsäng. För barnfamiljer finns särskilda familjerum, men hotellet ställer då krav på att det ena barnet ska vara max 8 år gammalt och det andra barnet max 12 år gammalt. Ett alternativ för familjer med ett barn kan vara ett standardrum med en extrasäng. Extrasängar kan bokas till alla rum utom de minsta.

Pool och spa

En lyx är att kunna bli erbjuden en spa-vistelse under sitt hotellbesök. På Clarion finns ”Elements spa”, med reducerade priser för hotellgästerna. Spat har 16-års gräns, men undantag kan göras under vissa lov och tider. Relaxpoolen lockar, och man kan också bada både torrbastu och ångbastu. För den som vill lyxa till det ännu mer finns kropps- och ansiktsbehandlingar med Alamis-produkter. I spat ryms också hotellets gym, där också gemensamma träningspass hålls varje dag. Träningspassen varierar i intensitet och typ, men yoga är ett vanligt inslag.

Restauranger och barer

Vid hotellets entré ligger restaurangen Eatery Social som serverar både Nord-, Syd- och Centralamerikansk mat. Restaurangen är signerad Marcus Samuelsson, den svenske krögaren känd för restaurangen Aquavit, och bosatt i New York. Eatery Social har också ett stort utbud av drinker, öl och vin. Dessutom finns en latinamerikansk cocktailbar; ”Vatos”.

Hotellets lobby kallas för Living Room, och där ska gästerna erbjudas en avslappnad miljö, och en möjlighet att beställa enklare mat och dryck i baren. Varje kväll erbjuds en dagens rätt.