Värmdö är en av Stockholms mer lantliga kommuner. Det är naturnära och beundras av många för sitt lugn och sin närhet till vattnet. Värmdö är ganska stort och i kommunen finns många, många öar. Men hur ser det egentligen ut på hotellfronten?

 

Hotell Blå Blom

Hotell Blå Blom är ett av de mest populära hotellen i Värmdö. Det ligger mitt i charmiga Gustavsberg, precis vid hamnen. Hotellet har två anrika byggnader från en gammal porslinfabrik – Gamla Verkstaden och Gamla Slamhuset från 1852 respektive 1859.

 

Totalt finns här plats för ca 80 gäster, fördelat på 32 hotellrum. Restaurangen, som fått lovord av många gäster, har en kapacitet på 60 personer. När du inte äter eller är på rummet kan du koppla av i hotellets relaxavdelning eller till exempel spela ett parti biljard i biljardrummet.

 

Många olika boendetyper

Det är inte bara hotell som är populärt i kommunen. Här finns även mängder av B&B’s och vandrarhem. Många som åker hit vill gärna bo längre ut i skärgården och då är det ofta Bed and Breakfasts som är det mest förekommande alternativet.

 

Att göra i Värmdö

Värmdö är känt för många saker. Vissa kanske känner till det från 70- och 80-talsbandet Noice. Är man ett riktigt stort fan kanske det är läge att sova en natt på Hotell Blå Blom iförda snygga 80 tals kläder. Eller varför inte hålla en 80 tals fest? Oavsett finns det många butiker där du kan hitta bra maskeradkläder.

 

Tänk på att klä dig rätt för det du ska göra. De flesta besöker Värmdö på sommaren och då ofta för att bada och kika på naturen. I sådana fall är det givetvis bra att ha med sig badkläder, handdukar och annat som kan behövas på stranden. Ska du dit på vintern kan det istället vara bra med tjock vinterjacka, rejäla vinterkängor och kanske något varmt att ha runt benen.

 

Exempel på sevärdheter och saker att göra:

 

  • Utforska skärgården. Sandhamn, Grinda, Svartsö, Runmarö och Möja är exempel på välbesökta öar i kommunen.
  • Gustavsbergs porslinfabrik. Porslinsfabriken i Gustavsberg är den enda svenska i sitt slag. Värmdö kommun har ingen auktoriserad turistinformation, men det finns broschyrer att hämta bredvid Hemköp vid porslinsfabriken.