Sundbyberg ligger omgärdat av Solna och Stockholm och är Sveriges – till ytan – minsta kommun. Trots den lilla ytan har Sundbyberg nästan 50 000 invånare, vilket med en areal på 9,79 kvadratmeter gör Sundbyberg till den mest folktäta kommunen i landet.

 

En fördel med att bo på hotell i Sundbyberg som turist är närheten till allt. Det ligger nära Bromma Flygplats och i Sundbybergs centrum finns både bussar, pendeltåg, tunnelbana och tvärbana. Det här gör det väldigt enkelt att ta sig till olika sevärdheter runt om i Stockholm.

 

Story Signalfabriken

Story Signalfabriken ligger mycket centralt i Sundbyberg. Härifrån tar det knappt två minuter att ta sig till både buss, pendeltåg, tunnelbana och tvärbana. Här får du gratis wi-fi i både rum och lobby, och har nära till restauranger och barer precis utanför hotelldörren.

 

Hotell Sundbyberg

Hotell Sundbyberg ligger i Hallonbergen och en liten bit ifrån centrum. Dock är det nära till tunnelbana och att ta sig till Sundbyberg centrum eller de centrala delarna av Stockholm med blåa linjen tar inte särskilt lång tid.

 

Hotellet erbjuder lägenheter med balkong och gratis wi-fi. Lägenheterna har ett fullt utrustat kök och i vardagsrummet finns en soffgrupp, ett skrivbord och platt-tv. Samtliga lägenheter har ett eget badrum med dusch.

 

Tips när du ska bo på hotell här

 

  • Läget. Är det viktigast att bo just i Sundbyberg? Det finns många hotell som ligger precis utanför kommunens gränser. Det kan vara värt att ta i beaktning för att få ett större urval vad gäller priser och utbud.
  • Kontrollera städningen. Städningen är viktig för många och bör skötas på ett bra sätt. Har du städhjälp hemma kan du enkelt se hur städningen går, och jämföra städfirman som sköter hemmet med städningen på hotellet.

 

Åk mycket kommunalt. Med de goda kommunikationsmöjligheterna som finns i Sundbyberg är det bra att lära sig kollektivtrafiken på en gång. Det är betydligt billigare än taxi och du behöver aldrig gå långt för att komma till en busshållplats eller tågstation om du bor centralt i kommunen. SL:s reseplanerare kan användas för att enkelt hitta dit man ska.