Hotell i Sollentuna

Hotell i SollentunaSollentuna tillhör Stockholms län och är en utmärkt plats att stanna över på ett par nätter. Särskilt om du inte vill ha allt för mycket storstadspuls som Stockholm city annars kan ge. Eftersom denna kommundel ligger två mil utanför Stockholm stad så är det enkelt att ta sig fram däremellan. Det tar runt en kvart med pendeltåget och runt 20 minuter med bil. Det gör att ni kan tillbringa dagen i Stockholm för att uppleva storstaden och sedan bege er till ett lugnt och skönt hotell för en god natts sömn.

Om du har planer på att boka hotell i Sollentuna så finns det ett par stycken att välja mellan. Bland annat så finns Scandic Star Sollentuna som är ett mycket populärt hotell. Två andra hotell som finns att boka är Hotell Angora eller Ett smart hotell. Det finns även flera boende och hotell som ligger en bit utanför Sollentuna. Bland dessa kan du välja att boka Good Morning Kista och Stay Xtra Hotell. Båda dessa ligger inom 5 kilometer från Sollentuna.

Det finns en hel del sevärdheter i Sollentuna, så det är inte ett måste att bege sig in till Stockholm för att ha något att göra. Det finns bland annat museer, konstutställningar och kulturmiljöer att besöka. Bland annat bör ni inte missa Edsbergs slott som från början (1630) hette Edsbergs Gård. Idag är detta slott mer eller mindre ett nav för folklivet i Edsvik. Bland annat är det både visningar, operasalonger och teaterkvällar här.

Fornlämningar finns det gott om i Sollentuna. Det finns idag 2000 kända fornlämningar här som berättar att det bott människor här i 3500 år. Sollentuna är en av de fornlämningstätaste kommunerna i hela landet.

Är du nyfiken på hur Sollentuna såg ut när det var ett bondesamhälle? Då ska du bege dig till Hersby hembygdsgård. Här samlas hus från just bondesamhället. En annan gammal byggnad är Klasro skolmuseum som är Sollentunas äldsta skolhus från 1804.

Två museer som är värda ett besök är MC Collection Museum. Här finns det fler än 110 originalmotorcyklar från olika delar av världen och från olika epoker. Ett annat museum, eller mer en utställning är Sollentuna från då till nu. Denna utställning kom till med anledning av Sollentunas 150-årsjubileum.

Så om du ska boka in en weekend i Sollentuna så kan du kombinera storstadsliv i Stockholm med sevärdheter på plats. Du kan besöka Sollentuna året om.